maandag 9 juni 2014

Rokje voor Silke

Dit is de eerste keer dat ik wat voor Silke maak. Het is zo veel makkelijker iets voor een peuter te maken dan voor een baby. Bij baby's kruipt alles op: shirtjes zitten onder de oksels, jurkjes kruipen op tot in de taille. Misschien zou dat juist gemakkelijker moeten zijn, want dan valt het ook niet op als het net niet mooi zit. Maar ik heb me er toch maar eens aan gewaagd.


Ik kocht vorige week een rokje voor Bregje van z8:


Ik ben er helemaal weg van, maar om nou voor allebei exact hetzelfde rokje te kopen... Dus ik besloot een eigen versie te maken. Hopelijk gaat het mij niet zo af als deze dame en blijft het origineel wel in mijn bezit.

Ik gebruikte twee stofjes van Petit Pan en knipte uit de fluorroze stof (binnenrok) een baan van 80 bij 23 cm en uit het bloemenstofje (buitenrok) een baan van 80 bij 20 cm. Ik stikte beide banen tot een koker en zoomde ze aan de onder- en bovenkant om. Ik keerde beide rokken binnenstebuiten en schoof de buitenrok in de binnenrok. De binnenrok steekt 1 cm aan de bovenkant en 2 cm aan de onderkant uit. Ik knipte een stuk elastiek af op taille-omtrek en stikte de uiteinden aan elkaar. Het elastiek schoof ik om de rokdelen. Door het elastiek op spanning te rekken trok ik deze op gelijke breedte als de rok en stikte het twee keer door. Met dit stiksel werden gelijk de onder-en bovenrok aan elkaar bevestigd.
Een rokje dat binnen een uur in elkaar zit! Ik vond dit weekend bij een vriendin in de naaikoffer een gouden veter, die ik mocht gebruiken voor een extra accentje in de vorm van een strikje.

Doordat alles opkruipt en niet 'valt' bij baby's, is het ook nog eens erg moeilijk om goede foto's te maken. Ik heb mijn best gedaan, maar voor de rest blijft het bij foto's op een kleerhanger.
7 opmerkingen: