woensdag 17 september 2014

2 skinny jeans

Ik maakte al vaker broekjes, maar dat was nog in mijn pre-blog-tijd. Nu de herfst er aan komt, ging ik weer op zoek naar een geschikt patroon. Maar zo eenvoudig is dat dus niet! In de winkels liggen genoeg skinny-jeans, maar patronen om deze zelf te maken.... Ik kan ze nergens vinden!  Mijn meisjes hebben allebei de verhouding lang en dun, waardoor er al snel twee kontjes in de beschikbare patronen passen.

Op de blog MinnieMie zag ik een patroon dat wat betreft de maatvoering een goede kanshebber is. Op de wereld van Sofie werd haar voorbeeld gevolgd om dezelfde reden. Op beide blogs staan hele mooie, stoere uitvoeringen van de Hosh pants. Deze houd ik zeker in gedachten, want dit lijken me fijne snel-klaar broekjes. Maarrrr... Ik wilde meer! Ik wilde een broekje dat ik ook in een tricot of stretch stof kan uitvoeren, misschien nog net wat meer skinny. En ik was bang dat dit modelletje dan op een legging zou gaan lijken. En het laatste dat ik wil is dat andere mensen denken dat ik het rokje vergeten ben...

Dus, er bleef nog 1 optie over... Zelf tekenen!! Dit deed ik nog nooit eerder, maar met verschillende broekjes die al in de kast lagen kwam ik toch een heel eind. Het werd een broekje met een nep-gulp, nep-zakjes en echte kontzakjes. De broek kreeg een simpele boord met elastiek. Een makkelijk aan-en-uit-broekje dus, zonder rits en knopen, maar wel de looks van een echte broek.

Ik gebruikte een stretch jeans met panter print. In eerste instantie wilde ik alleen voor Bregje een broekje maat 92/98 maken, maar door de breedte van de stof kon er makkelijk ook nog een maatje 80/86 uit gehaald worden. Het werden dus zelfs 2 patronen! De titel van deze blog is op twee manieren uit te leggen, want het broekje van Silke werd namelijk 2 skinny, ze paste er met geen mogelijkheid in. Lostornen en zo zuinig mogelijk naaien. Het is een echte 'slim fit' geworden, ik ga het patroontje nog iets aanpassen. 

De zakjes werden voorzien van studs om de jeans-look extra te benadrukken. Wat kan een mens blij worden van wat studs en secondenlijm!

Wat een lekker weer vandaag, dus we gingen met mijn zusje even naar de hei om te wandelen. De broekjes gingen aan en ik profiteerde van haar kwaliteiten om ze op foto vast te leggen. En die kwaliteiten mag ze wat mij betreft vaker inzetten!








21 opmerkingen:

  1. Wauw Francien! Geweldig! Dat patroon zou ik wel in 122 willen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje! Haha, als we wachten tot mijn meiden in 122 passen ben ik waarschijnlijk ruimschoots te laat...

      Verwijderen
  2. Die zouden zo uit een winkelrek kunnen komen. Zeer leuk gemaakt. En aan zelf patronen tekenen daar durf ik mij nog niet aan te wagen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanx, het viel mij uiteindelijk mee... Toevalstreffer? En wat voorbeelden erbij helpt ook zeker!

      Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. prachtig!!! Idd die zijn perfect voor de winkelrekken! Zoveel oog voor detail.. chapeau!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. *bloos*. Maar over detail gesproken, dat gaat jou zelf ook goed af!

      Verwijderen
  5. Schattig en stoer tegelijk! groetjes Tine.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Knap gedaan! Ik wil uw patroon maat 80 ook wel eens testen voor mijn dochter!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, wie weet, als ik het patroon geperfectioneerd heb...

      Verwijderen
  7. Holy moly, zelf getekend!!!?? Super mooie broekjes, ik ben helemaal weg van de zakjes op de poep! Dat ga ik ook toepassen op de Hosh pants want zelf tekenen....daar begin ik (nog) niet aan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zou jou ook lukken! Maar ik zie de hosh pants met zakjes wel verschijnen, leuk!

      Verwijderen
  8. Geweldig die panterprint! Jammer dat ik alleen maar jongens heb :-)
    En super dat je zelf gewoon een patroon hebt getekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ze zijn echt geweldig! Schoon poepkes :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh....mooi gemaakt hoor!! En wat een superleuk stofje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik twijfelde nog even over panterprint voor de jongste, maar moet kunnen toch? ;)

      Verwijderen
  11. Zo leuk!

    Hier hetzelfde probleem... mijn dochter heeft lange stelten en is ook vrij smal ... dus skinny jeans is voor haar nooit echt skinny tenzij ik haar een maat kleiner neem, maar dan komen ze te kort ...
    Mss ook zelf eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen