dinsdag 28 april 2015

10 minuten DIY

Het is van dat tussenweer: eigenlijk wil ik de winterjassen niet meer aan, maar alleen een zomerjas of spijkerjas kon vanmorgen net niet.
Of misschien toch wel... Extra vestje eronder en een hippe sjaal om! Ik heb niet zo veel lente-sjaals liggen, maar wel genoeg restlappen tricot. Dat is het fijne van tricot, als je het niet afwerkt is het geen probleem. Beide meisjes hebben een spijkerjasje en ik besloot voor de indianlook te gaan.

Silke ligt op bed en Bregje las een boekje. En ik maakte twee sjaals!
Met de telefoon schoot ik wat foto's en bij deze dus een 10 minuten DIY, want zo simpel is het!


De driehoek maakte ik 40 cm hoog en 70 cm breed, door deze aan de stofvouw te leggen ontstaat een driehoek met een totale lengte van 140 cm. Hou de driehoek dubbelgevouwen en begin in de onderste punt met in knippen. Ik liet de franjes steeds korter worden en het laatste stukje knipte ik niet, omdat ik daar een knoop in wilde leggen. 
De afmeting van de driehoek kun je naar wens aanpassen. Hij is uiteraard ook erg leuk voor jezelf of om samen met grotere kinderen te maken.
15 opmerkingen:

 1. Zo leuk! Ga ik ook proberen! Echt ideaal bij dit weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag net een 'klein' foutje in de maten die ik had genoemd, zojuist aangepast! Ben heel benieuwd, laat me weten als je ze ook hebt gemaakt.

   Verwijderen
 2. Leuk! Ben al een tijd op zoek naar een lente-/zomersjaal voor Else en dit zou zelfs mij - die nauwelijks een knoop aan kan naaien - lukken ��

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is nu eens een leuke lente sjaal,ik ga morgen eens kijken of ik nog een lapje heb liggen dat kan dienen want ik draag zelf het hele jaar door graag sjaaltjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke sjaal en die snelle DIY-projectjes zijn altijd welkom! Eentje om te onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen