zondag 10 augustus 2014

het is een fase, het is een fase, het is een fase....

Dat is wat ik probeer te denken als de kinderen weer eens in zo'n periode zitten dat ze nieuwe dingen leren. Een fase, een sprongetje, geef het een naam. Vaak begint het met een succesje, ze ontdekken dat ze iets kunnen. Maar dan begint de ellende pas, want het lijkt alsof het een toevalstreffer was en de frustratie slaat toe, omdat het nog niet altijd goed gaat. Oefenen, oefenen, oefenen... met vallen en opstaan, huilbuien, en nog veel meer vallen.

Ik zit zelf ook in een fase... de tassen-fase. En ook dat gaat met vallen en opstaan!

Het begon met de toevalstreffer, de drie Juliettes en de Alice (oké, dat zijn er vier, maar wel in 1 keer).
Een van de Juliettes liet ik nog niet zien, maar dit is het eindresultaat:


En daarna begon de ellende... Ik begon aan de Lena XXL. Ik had een stuk canvas bij ikea gekocht waar het precies mee moest kunnen. Helaas verknipte ik de stof.... Toen bedacht ik dat de Ida precies uit de reststukken zou kunnen. Maar ik verknipte weer de stof.... Grrrrrr.... De stof ligt nu in mijn bak met reststoffen. Wie weet krijgt het nog een derde kans, maar voorlopig wil ik die stof niet meer zien!

Ik maakte een nieuw plan en besloot de ideeën eerst goed uit te werken met moodboards en de perfecte stoffen te zoeken. 

Woensdag ging ik naar een stoffenwinkel dichtbij mijn werk. Hier zag ik 1 van de stoffen die ik heel graag wilde hebben in de winkel liggen. Maar deze werd niet verkocht!! Een of ander vaag verhaal over levering naar Duitsland...

Op donderdagavond fietste ik de stad in voor vliseliene H640, maar de enige winkel die dat hier verkoopt was toevallig die dag gesloten. Ook 2 van de 3 stoffenwinkels waar ik heen wilde bleken aangepaste openingstijden te hanteren tijdens de vakantieperiode.
Ja, soms zit dus alles tegen!

Met de tassen wil het dus nog niet zo vlotten, maar inmiddels heb ik wel een dossier aangelegd van alle patronen die ik al getekend heb. Het mapje bevat 12 vakjes, alsof het gemaakt is voor de 12 patronen uit het boek 'mijn Tas'


Bij de kinderen hou ik mezelf steeds voor: Het is een fase, het is een fase, het is een fase.  
Uiteindelijk krijgen ze het onder de knie en zijn ze weer het zonnetje in huis! Tot de volgende fase dan... En aan het eind van deze tassen-fase valt ook voor mij vast alles op zijn plek en kan ik hopelijk zeggen dat ik dit ook onder de knie heb.

Ik maakte vandaag nog wel een klein tussendoor-tasje. Een ritstasje voor hufter-proof-stiften, een presentje voor een jarig meisje!


Dit verliep ook nog niet helemaal vlekkeloos.
Kan iemand mij een tip geven hoe ik dit tasje het beste kan maken? Ik had problemen met de zijnaden ter hoogte van de rits. De handleiding zoals ik eerder gebruikte voor de pennenzakken werkte hier niet, omdat de rits niet in het midden zit. Het is uiteindelijk wel gelukt, maar ik vermoed dat er een nettere methode is.

7 opmerkingen:

 1. Ziet er allemaal weer erg leuk uit!!!!
  Ik vind het ritstasje er erg netjes uit zien hoor!!!
  Wat zou je netter willen dan!?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ter hoogte van de rits heb ik het met de hand dicht gemaakt, omdat ik er met de machine niet bij kon. Ik hoop dat daar een truukje voor bestaat ;)

   Verwijderen
 2. Het is zeker en vast een fase! En die zijn voorbij voor je het weet. Dus.... binnenkort heb jij een prachtige collectie tassen staan thuis en zijn alle 12 de vakjes van je patronenmap gevuld

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hetzelfde tasje gemaakt en had hetzelfde probleem. Na een aantal keren lostornen was ik toch tevreden over het resultaat, maar wel veel gepruts om die zijkanten mooi te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Irritant he? Het zou volgens mij heel simpel moeten kunnen

   Verwijderen
 4. Ik zou je geen advies kunnen geven maar van mij krijg je een dikke voldoende.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewoon de zijnaden over de rits heen dichtstikken als het tasje binnenste buiten zit toch? (Keergat in voering)

  BeantwoordenVerwijderen