zondag 17 augustus 2014

Lezen - Lêze - Lesen

Vandaag was het feest! We hadden verjaardag van een klein meisje en haar 'Mem' en 'Vati'. Een meisje dat drietalig opgevoed wordt, dus een boek is altijd goed lijkt me! Fries en Duits kon ik hier zo snel niet vinden, maar een Nederlands boek kunnen beide ouders gebruiken. Het werd een gouden boekje met een verhaaltje voor het slapen gaan. Ik kocht er ook een voor onszelf, want ze zijn alleen al mooi om naar te kijken. Een leeskussen leek me een toepasselijke aanvulling. 

Ik maakte het kussen naar de handeling van Eva Maria. Een dekbedovertrek van Zeeman diende als basis voor het kussen (met dank aan de tip van Toertjes & Pateekes), de vogeltjesstof is 'seagulls' van Makower uit de Nautical collection. Het gouden paspel-randje is een knipoog naar het gouden boekje.

De knuffel van Bregje mocht even model zijn voor de foto.


Mijn vriendin had al een keer laten doorschemeren dat ze ook graag zo'n Juliette-luieretui wilde. Bij deze! Met de ervaring die ik al had opgedaan zat hij nu zo in elkaar.
16 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dankjewel. Ik heb heel wat getwijfeld en geschoven met samenvoegen van deze stoffen, maar ben erg tevreden over het eindresultaat.

   Verwijderen
 2. Het is prachtig, we zijn er heel erg blij mee. Bedankt, Vielen Dank en tige tank :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!
  Ik kocht afgelopen weekend ook een kussen met hetzelfde project in gedachten.
  Jammer genoeg vond ik in mijn voorraad niet de juiste stoffen om te combineren. Zal dus voor een volgend feestvarken worden ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kleurcombinatie heb je gemaakt. En dat gouden randje doet het em zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik twijfel nog over een geboortepresentje voor een achterneefje, ik dacht eerst aan de "divided basket", maar deze moet ik zeker ook onthouden ! Zo mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n basket lijkt me ook handig. Bedenk me ineens dat dat de ideale oplossing is voor de rondslingerende luiers in de woonkamer. Met twee kleintjes doe je dat toch vooral beneden en zo'n mandje is dan perfect!

   Verwijderen
 6. Wat een leuk kussen! Ik denk dat Bregje ook wel een leeskussen wil hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi! Waar kan je die stoffen kopen (vogeltjes)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Elke! Ik ben aan het zoeken, maar kom er niet meer op! Heb ze in Deventer in een quiltwinkel gekocht, maar ik zag ze destijds ook in de webshops voorbij komen.

   Verwijderen