donderdag 5 maart 2015

lente-julia

Vorig jaar was heel blogland in de ban van de Julia Sweater. Het patroon van Compagnie M werd ook door mij toen al aangeschaft en ik tekende direct het patroon voor een tweejarige over. En daarna bleef het liggen.... zo lang dat Bregje nu bijna een driejarige is, maar gelukkig kan Silke wat lengte betreft wel voor een tweejarige door.

Dus ik besloot een tweejarige lente-Julia te maken en dan zouden we wel zien wie het meest geluk heeft van de twee. Ik gebruikte een fijn gebreid stofje. Lekker voor over een hemdje heen als het toch nog wat te fris is buiten. Ik maakte wel een vals knopenpat op de rechtermouw, maar besloot hier uiteindelijk geen knoopjes op te zetten. Wie weet, als ik DE knoopjes vind, dat ik ze er dan alsnog opzet, maar voor nu vind ik het ook gewoon een leuk accent.

Normaal gesproken heeft de Julia brede mouwboorden en tailleboord. Voor een lente-versie leek het me leuk deze juist smaller te maken. Dan zou het truitje driekwart mouwtjes hebben en straalt het model net wat meer lente uit.

De mouwtjes waren perfecte driekwart mouwtjes voor Bregje, maar de lengte van de trui viel nu wat kort (logisch...). Voor Silke valt de trui wijder dan 'hoort', maar de lengte is perfect.

En kijk eens wie er gewonnen heeft?! Silke ging er met de trui vandoor! Want eigenlijk vind ik dat wijde modelletje wel heel erg hip en stoer staan.


En hij staat superleuk bij het zwart witte broekje dat ik al eerder maakte.Toch nog even een foto van Begje met de trui aan. Schattig toch, die driekwart mouwtjes?


En het is waar wat ze zeggen, de Julia zit in no-time in elkaar. Waarom liet ik dit patroontje zo lang liggen?!! Stapels truien had ik kunnen maken in een paar dagen.

Wat zeg je? Waar ik de tijd vandaan haal de afgelopen weken, met twee kleintjes? Mijn man is weer een tijdje weg en deze keer besloot ik om verder even alles te laten vallen. Eens kijken of het dan beter vol te houden is... En het werkt: Geen sociaal leven, maar wel veel avondjes achter de naaimachine terwijl de wasjes draaien. Je kan niet alles hebben he?
Vanaf morgen kunnen we wel weer sociaal doen.

16 opmerkingen:

 1. Super schattig! Het roze combineert zo mooi met dat zwart-witte hipster broekje! Deze outfit zou ik zelf ook dragen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super hip outfit! Tot nu toe is dit wel de leukste Julia die ik in blogland voorbij heb zien komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Daar gaat ze lang geniet van hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik stak vorige zondag een Julia in elkaar en heb spijt dat ik dat niet veel eerder deed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag nog geen post voorbijkomen, toch? Komt nog wel zeker?!

   Verwijderen
 5. Jij bent echt goed op dreef, er rolt zoveel moois vanonder je naaimachine! Tof, die 3 kwart mouwtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award! Op mijn blog kan je meer info vinden: ll-maakt.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen