zondag 13 april 2014

drie maal kussen

De kussens vallen in de smaak. Niet alleen bij jullie (wat krijg ik daar veel leuke reacties op), maar ook bij Bregje. Ze slingert ze regelmatig op de grond om op te zitten als ze haar schoenen aan of uit wil doen, of gewoon om tv op te kijken. Zonde, maar ach, kussens zijn toch om op te zitten?!?

Ik ben momenteel bezig om een paar oude stoeltjes op te knappen. Deze staan inmiddels in de grondverf en ik bedacht dat ik daar wel wat kussentjes op kon maken. Daar kan ze dan mee slingeren wat ze wil! Kan ik gelijk wat extra oefenen, want ik kreeg wat verzoekjes binnen.

Het rare is dat ik altijd langer doe over het bij elkaar zoeken van de stofjes dan over het maken zelf. Ik kan uren wikken en wegen over de juiste combinatie, twijfelen, weer schuiven, nog een keer wisselen, en uiteindelijk moet ik toch een keer wat gaan doen. En na die tijd denk ik nog weer: 'Had ik toch niet beter...' Dat zal wel de aard van het beestje zijn en het gaat vast nooit over.

Een tijdje terug was ik al op zoek naar kussen-inspratie en kwam ik terecht op de blog 'van Jansen', waar ik geweldige kussens zag. Niet alleen de kussens zijn geweldig, haar blog is zeker een bezoekje waard! Zij bracht mij op het idee om de frisse kleuren te combineren met zwarte accenten.

Ik maakte de kussentjes 25 bij 25 centimeter groot en besloot geen rits te gebruiken. Als ze af of vies zijn heb ik een goed excuus om weer wat nieuws te maken.

De stof met de hartjes heb ik zelf gestempeld. De groene zigzag-stof komt van het gordijn van Silke's kamer. Deze kocht ik kant en klaar voor een prikkie bij de Kwantum en moest ik alleen nog inkorten, waardoor ik nog een stuk over hield. Het stofje met de driehoekjes is van Panduro. De fluostof is van Petit Pan en kocht ik bij keetje knutsel. Verder wat effen stoffen en biaisband, waar ik paspel van maakte, gekocht bij Karteris in Zwolle


Silke heeft de kussens al even getest en aangezien haar eerste tandje erdoor is weet ik niet hoe lang ze zullen leven....


5 opmerkingen:

 1. Mooie kussens! Voor nog meer inspiratie (en niet enkel voor de kussens) moet je zeker eens op de blog of de pinterestpagina van byevamaria gaan kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi! En geloof dat ik ook eens een rondje kwantum moet plannen!
  En ik voel me wel vereerd met de vernoeming in je blog :)
  Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Terechte vernoeming lijkt me, je maakt hele mooie dingen en combi's!

   Verwijderen
 3. Wat zij die kussentjes weer mooi en dan die geweldige kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen