woensdag 30 april 2014

kraamkado

Een aantal weken geleden werd een collega van mij vader. Binnenkort gaat de eerste groep afgevaardigden op kraamvisite en hiervoor zou ik iets maken. Het werd een dochter! Maar voordat ik mijn voorraad roze uit de kast zou trekken besloot ik eerst het kaartje af te wachten. Het was een mooi kaartje met een vogeltje en vooral in de kleuren aquablauw en oranje, met wat groene accenten. Maar geen roze te bekennen... Dus niet echt roze-tiepjes, gok ik? Ik wilde graag iets maken wat past bij het geboortekaartje en in eerste instantie dacht ik bij het zien ervan genoeg mogelijkheden te hebben. Maar het bleek lastiger dan ik dacht... Ik heb verschillende dingen geprobeerd en uitgedacht. Ik had geen idee hoe het kamertje eruit ziet, dus dat hielp mij ook niet. Ik wilde altijd nog een keer een mooie babydeken naaien, maar dat vond ik dan wel een erg grote gok worden.

Uiteindelijk besloot ik een badcape te maken. Bij onze beide dochters hebben we die heel veel gebruikt. Bregje lag altijd in een badcape in haar reiswieg en bij Silke gebruikten we een badcape in een punt gevouwen om haar strak in te stoppen in haar bedje. En nu wordt de grote badcape nog steeds veel gebruikt na het douchen en op het consultatiebureau.

De binnenkant van de badcape maakte ik van aquablauwe wafelstof en voor de buitenkant koos ik een stof met kleine hartjes waar alle kleuren van het kaartje in zitten, plus roze en geel. Het hartje en het roze voorkomen misverstanden bij het in doeken wikkelen van een meisje in een blauwe doek. Hoe vaak mijn oudste dochter als jongetje werd aangezien als zij geen roze droeg (ook als zij wel roze droeg en een knipje in had overigens...) In het mutsje gebruikte ik een zachte voering. Alle stoffen zijn 100% katoen, in verband met de veiligheid van de kleine meid.
Tussen de twee lagen maakte ik een randje van paspelband.

Ik maakte er nog een luieretui bij met naam en het vogeltje van het geboortekaartje.
Met het eindresultaat ben ik zelf erg tevreden. Nu maar hopen dat ik er niet te veel naast zit wat betreft hun smaak.


Doordat de badcape 90 bij 90 cm is kan hij op meerdere manieren gebruikt worden. Natuurlijk gewoon als badcape, maar ook als dekentje. Dan sla je de muts gewoon om naar de andere kant en stopt dat gedeelte bij het voeteneind in. Als je een randje omslaat komt het hartjes patroon weer precies goed, met de hartjes recht.
5 opmerkingen:

 1. Wat ziet het er weer geweldig uit!

  Tine.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik hoop op net zo'n tevreden ontvanger als bij het vorige kraamkado!

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dankjewel! Ik zag bij jou ook al wat mooie kraamkado's voorbij komen :)

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen