dinsdag 8 april 2014

Zomerjurkje

Oké, de nieuwe 'La maison Victor' lag dus in de winkel en ik kon hem niet laten liggen. Er stond een mooi zomerjurkje in en ik had een stofje dat ik daar graag voor wilde gebruiken. De stof is van Petit Pan (Iroquoise Rose) en die bestelde ik bij Studio Saartje.

Het is altijd weer zoeken naar de juiste maat. Ik maakte het jurkje dus eerst snel van een oud lakentje. Even in elkaar rijgen en passen maar. Daarna heb ik besloten de jurk in een maatje kleiner te maken.
Voor de lengte heeft Bregje deze maat wel nodig, maar de hals is nog steeds wat wijd. Voor de zomer geen probleem, maar een volgende keer zal ik de hals iets smaller maken.

Ik heb een extra accent toegevoegd door een paspelbandje te gebruiken tussen het bovenstukje en de rok. Deze maakte ik van biaisband in dezelfde kleur als het geel in de stof met een heel dun koordje ertussen. Zo blijft het subtiel en valt het jurkje nog steeds soepel. Ik koos voor een blinde rits in diezelfde kleur geel.

Voor de fotoshoot heb ik weer alles uit de kast moeten halen. Helaas zijn sommige foto's toch wat bewogen of donker, maar ik vond ze te mooi om niet te laten zien. Is dit zomer of niet?? En dat op deze regenachtige dag! We hangen hem nog even terug in de kast, met pasen mag ze dit jurkje aan!Bregje is lang en dun, maar heeft nog wel een babybuik. Dat kan best lastig zijn met kleding, want ook dit jurkje gaat daardoor wat naar voren staan. Het guirlande-jurkje dat ik eerder maakte is daardoor meer geschikt voor haar en deze heb ik dus ook al weer in een nieuw stofje geknipt. En er stond nog een jurkje in de nieuwe uitgave dat het waarschijnlijk erg goed zal doen voor haar. Verder nog wat leuke rokjes op de planning, dus nog genoeg te doen....


3 opmerkingen:

  1. Mooi, hoor! Wat dat licht betreft ... Als je een grote (verplaatsbare) spiegel hebt, kan je die aan de donkere kant zetten om het invallende licht te reflecteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een heel vrolijke jurk! Ik denk dat ik het tijdschrift ook maar eens moet aanschaffen voor het uitverkocht is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooi jurkje en wat staat haar dat geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen