zondag 12 oktober 2014

Tuniek testversie #1

Deze zomer kocht ik een jurk/tuniek met lange mouwen voor Silke. Het modelletje staat haar zo mooi dat ik het als basis wil gebruiken voor een eigengemaakte tuniek. Met wat hulp werd het patroon op papier gezet. En zie hier testversie numero uno!

Op zich niks nieuws onder de zon, ik hou van basic, zodat een print ook niet snel too much wordt.

Ik wil nog een en ander aanpassen, zo mag het bovenstukje nog wel wat smaller, om het wat beter aan te laten sluiten. En ik wil een versie maken waarbij het bovenstukje wat langer is en het rokdeel korter. Dan heb ik een patroon dat ik op 2 uit kan voeren, of misschien wel 4 manieren (knoopjes voor en achter), of 8 (met of zonder kraagje). Zal ik nog even doorgaan? Met of zonder zakjes... korte mouwen, lange mouwen... vul zelf maar aan!
Voor deze testversie werd een restlap van Atelier Brunnete gebruikt, waarvan ik al eerder een rokje maakte. Het is een heel dun stofje, eigenlijk meer geschikt voor de zomer, maar voor deze test prima! Met een romper met lange mouwen eronder kan hij vast nog wel een tijdje gedragen worden.

Ik moet nog even oefenen op het kraagje, dat ging nog niet van een leien dakje en het sluit nog niet mooi aan. Maar hee, daarvoor is het een testversie toch?! Toen het af was en ik het op de hanger zag, bekroop me het gevoel dat ik een pyama-jasje had gemaakt. Gelukkig bleek dit alles mee te vallen, toen ik het combineerde met de juiste legging (name-it) en de blauwe kamsnaps.


Nu aan de slag met de geperfectioneerde versie #2

8 opmerkingen:

 1. Ooooh cute! Toch altijd een beetje jaloers als ik zo van die mini-kleertjes zie nu mijn meisjes al zo groot geworden zijn. Het tuniekje staat heel mooi op de legging!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het gaat zo snel, over twee weken alweer een jaar! Oef...

   Verwijderen
 2. Mooi! Knap dat je zo zelf een patroon kan uittekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk jurkje. En een geweldige kleur. gr. Tine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Dat heb ik nou ook zo vaak: iets 'gekochts' wat ik naar mijn idee ook zelf kan maken. Al komt er dan vaak niets van.

  Als je het onderste deel een stuk inkort, wordt het denk ik ook al mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. tof!!!! De legging past er perfect bij!

  BeantwoordenVerwijderen