maandag 13 oktober 2014

Tuniek testversie #2

Na de eerste versie van het tuniek bleef het knagen, dit was het echt nog niet. Gisteravond ging ik dus direct aan de slag om het patroon te verbeteren. Het bovenstuk werd 4 cm ingenomen en verlengd met 10 cm. Het rokdeel maakte ik vervolgens 10 cm korter en ineens was het een heel ander jurkje. Voor deze versie besloot ik het knopenpat op de rug te maken en geen kraagje erop te plaatsen om te zien hoe dat uitpakt. Persoonlijk vind ik vind het effect erg leuk. Bovendien wil Silke momenteel alleen nog maar staan en dat doet ze vooral aan de bank/tafel/mama's benen. Van de voorkant zien we dus toch maar weinig...

Gisteravond had ik de nieuwe versie al grotendeels in elkaar zitten en tijdens het middagslaapje/rustmomentje kon ik vandaag de laatste dingen afwerken.

Ik gebruikte een ander restlapje van Atelier Brunette waarvan ik al eerder een jumpsuit maakte. Weer zo'n zomers stofje dus. Ik heb niet zo heel veel voorraad in huis (hier zal niet iedereen het mee eens zijn ;)), dus moet ik het doen met wat ik heb liggen. Maar dan kan ik straks in een keer aan de slag met de 'echte' stof. Die stof is momenteel 'shipping' en wordt later deze week verwacht. Na 4 weken wachten ben ik bijna vergeten wat ik ook al weer besteld heb. Hopelijk is alles op tijd klaar voor Silke haar eerste verjaardag over twee weken!

De bovenkant zit al stukken beter, maar mag nog wel een tikje strakker. Om de hals valt het ook nog erg wijd, dus terug naar de tekentafel!

Zelf tekenen is toch wat ingewikkelder dan gedacht, maar een kant en klaar patroon valt toch ook altijd net weer anders uit dan je hoopt. Ik ben bang dat als ik het nog strakker maak, dat de mouwen dan gaan trekken met een katoentje.

Tips zijn altijd welkom!De voorkant op foto vastleggen is ook erg lastig, als laatste redmiddel moest ik dan toch mijn telefoon maar in de strijd gooien.
Het tuniekje kan nog wel een zakje op de voorkant gebruiken als het knopenpat op de achterkant zit, maar dat laat ik even afhangen van de definitieve stof.


7 opmerkingen:

 1. Deze is nog mooier! Kijk al uit naar de 3de versie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je tuniekjes geweldig! En ben reuze benieuwd naar de stof die onderweg is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super schattige tuniekjes! Zo mogen er nog volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Es super!!
  Te dejo este enlace por si te interesa:
  http://diymiscosasdecasa.blogspot.com.es/2014/09/iniciativa-diy-kids.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Even mooi geworden. gr. tine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh, prachtig! Deze is inderdaad mooier als de eerste. Ik ben benieuwd naar je volgende creatie. (En stiekem ook wel een beetje naar je nieuwe stofjes... :-D )

  BeantwoordenVerwijderen