woensdag 26 maart 2014

Guirlande-jurkje

Afgelopen kerst zag ik ineens in de schappen van de supermarkt een nieuw blad liggen. 'la maison Victor'. Een blad met eigentijdse zelfmaakmode (voor jong en oud) en ook nog eens heel veel leuke DIY-idee├źn.
Een paar weken terug besloot ik eindelijk het jurkje te maken voor Bregje, dat ik in dit blad had gezien, het 'Guirlande jurkje'
Ik kocht een meter katoen voor 5 euro en had nog wat knoopjes liggen. Op zich is het een heel eenvoudig patroon, maar de plooitjes... dat is een heel gepriegel om dat mooi te krijgen. En vervolgens het inzetstuk in het jurkje maken, kostte me de nodige frustratie en uithaalwerk.
Daarna bleef het een paar weken liggen, maar gisteren maakte ik het eindelijk af. Eigenlijk was het toen nog een kwestie van in elkaar zetten en knoopjes erop.

Ik zag een beetje op tegen de knoopsgaten, dus ik besloot het mezelf makkelijk te maken. Ik zette er een paar drukknopen op en hier bovenop kwamen de knoopjes, puur voor de sier. Veel makkelijker toch voor die kleintjes!!

Een peuter laten poseren is overigens ook een hele klus, dus toen ze net met heitie in de tuin 'aan het klussen' was hebben we wat foto's geschoten.6 opmerkingen:

  1. Mooi afgewerkt zeg! En de kleurencombi is prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw die is echt heel mooi!! En roept bij mij ook een stukje nostalgie op. Mijn moeder maakte ooit ook een jurkje met van die plooitjes toen ik een jaar of 6 was. Het was zo weg van die jurk dat ik het me nu nog herinner. x LK

    BeantwoordenVerwijderen