woensdag 19 februari 2014

kussenhoezen met paspel

En aan de slag ging ik!
Speciaal voor mijn eerste blogdag wilde ik iets nieuws maken. Iets wat ik nog niet eerder had gemaakt, maar wat wel op mijn todo-list stond. En aangezien dochter-lief vanmorgen met een pen op de kussens had getekend kwam dit heel goed uit: nieuwe kussenhoezen 'met paspelband'.

Ik houd van paspelband, liefst zou ik alles met paspelband opsieren. Maar een kussenhoes met paspel had ik nog nooit gemaakt. En dat viel dus even vies tegen! Vol goede moed ging ik aan de slag, bij de eerste kussenhoes besloot ik zelfs het biaisband voor de paspel zelf te maken uit een stuk fluorroze stof van petit pan (dit had ik al eens kant en klaar gekocht, maar dat was op). Omdat ik het wel erg zonde vond om de stof diagonaal door te snijden, zoals dat eigenlijk hoort bij biaisband, besloot ik de stof recht van draad te snijden. Toen het kussen af was ontdekte ik waarom het zo belangrijk was om het band diagonaal te snijden. Het paspelband trekt nu enorm in de hoeken en ziet er dus veel minder strak uit dan de bedoeling was.
Dit is dus een typisch voorbeeld van verkeerde zuinigheid en laat dit een wijze les zijn voor de volgende keer...

Voor het tweede kussen besloot ik exact de handleiding van haar te volgen. Zij schreef hier een heel duidelijke handleiding voor een kussen met paspel en rits. Dit ging stukken beter! Ik moet mijn vaardigheden nog op een aantal punten perfectioneren, maar dat is een goed excuus om nog meer van deze vrolijke kussens te maken.Alle stoffen heb ik gekocht op de handwerkbeurs in Zwolle:

onderste kussen: stof van Gelrebloem, paspelband gemaakt van petit pan
bovenste kussen: fluo-stof van petit pan gekocht bij keetje knutsel, paspelband gemaakt van biaisband waarvan ik nog een voorraadje had liggen.


6 opmerkingen:

 1. Wauw wat een prachtige kussens. Te gek!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Lekker vrolijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Francien,
  Wat een super leuke blog is dit! Ik kwam bij jou terecht via deze kussens. Ik wil die namelijk ook gaan maken. Maar niet alleen deze kussens zijn mooi, ik zie allemaal prachtige creaties! Ik heb me aangemeld als volger en hoop nog veel mooie creaties van jou te zien!
  Groetjes Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, die zijn mooi!
  Fijn dat je er wat aan had.

  BeantwoordenVerwijderen