woensdag 26 februari 2014

slingers

Ik heb al heel wat slingers gemaakt en er hangen er ook een aantal bij ons in huis. Vandaag wilde ik wat nieuws proberen, niet omdat het nodig was, maar gewoon omdat ik het leuk vind.
Ik heb al eens een soortgelijke slinger gemaakt van papier, maar deze keer gebruikte ik een combinatie van stof en papier. Ik had nog een stuk fluor roze karton en combineerde deze met verschillende stofjes. Gooi dus nooit de kleine rest-stukjes stof weg, want ze zijn ideaal voor dit soort projectjes. Doordat de achterkant van de slinger fluorroze is, licht het roze wat op tegen een witte muur, wat een leuk effect geeft.

En let op een van mijn volgers (facebook en blogspot) vindt deze slinger morgen in de brievenbus!
werkbeschrijving

Op de achterkant van het karton plakte ik de stukjes stof en met verschillende glazen tekende ik rondjes van verschillende afmetingen. Bepaal voor jezelf hoelang de slinger moet worden en hoeveel rondjes je dus nodig hebt met welke afstand ertussen. Dit kun je het beste doen door ze even naast elkaar neer te leggen en te schuiven voor de mooiste verdeling.
Daarna kun je ze aan elkaar stikken. Ik koos voor fluor-roze garen. Trek eerst een flink stuk boven- en onderdraad eruit, zodat je voldoende draad hebt om de slinger op te hangen. begin voor het eeste rondje te stikken en stik dwars over het rondje heen. Zodra je aan het eind van het rondje bent til je de naaivoet op en trek je de onder en bovendraad tot de gewenste lengte tussen de rondjes is bereikt. Ik koos voor 6 cm tussenruimte en gebruikte een lineaal om dit elke keer te bepalen. Stik vervolgens door het volgende rondje op dezelfde wijze, etc, etc. Als je alle rondjes aan elkaar gestikt heb trek je weer een flink eind aan de boven en onderdraad, zodat je ook aan deze kant voldoende garen hebt om de slinger op te hangen.


Hetzelfde kun je natuurlijk ook doen met dubbelzijdig geprint karton, daarvan is genoeg leuks te koop!

1 opmerking:

  1. En? Wie heeft hem gekregen? Onze brievenbus bleef helaas leeg :(

    BeantwoordenVerwijderen